< TERUG NAAR OVERZICHT

Stories
Twintos in het bezit van
ISO 27001 en NEN 7510

Bij Twintos zorgen we dat wij onze klanten het beste kunnen ondersteunen bij de bescherming van data. Daarvoor moet je natuurlijk begrijpen wat er speelt in de digitale markt én ook het goede voorbeeld geven. Daarom is onze complete dienstverlening ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Wat betekent dit en waarom doen we dat? Dat lees je hier. 

Wat is ISO en NEN?

ISO27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Door deze certificering te dragen, laten we officieel zien dat we voldoen aan alle hoge eisen rondom informatiebeveiliging. Sinds de invoering van de AVG (Algemene Verordening Persoonsgegevens) zijn de eisen en regels flink aangescherpt. De bedrijfsprocessen op orde hebben is een belangrijke randvoorwaarde voor informatiebeveiliging.

NEN7510 is de Nederlandse norm, gebaseerd op ISO27001. Deze certificering is voor ziekenhuizen en hun samenwerkingspartners verplicht vanaf het einde van 2023. De norm gaat specifiek over de informatiebeveiliging in de zorgbranche en houdt zich onder andere bezig met de continuïteit van informatiesystemen. In de zorg wordt veel gebruik gemaakt van gevoelige patiëntgegevens, daarom is het heel belangrijk dat men hier op de juiste manier mee omgaat.

"Met de NEN-normering en de ISO-normering, hebben we beter inzicht in wat écht nodig is."

John Paul van Helvoirt

Waarom deze certificaten?

Beide certificaten zijn ontzettend belangrijk voor Twintos, als samenwerkingspartner van veel zorginstellingen in Nederland. De ISO27001 certificering is dé normering omtrent informatiebeveiliging en dient als basis voor de NEN7510. De NEN7510 richt zich daarnaast specifiek op de gezondheidszorg. Hierbij staan de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van onder andere het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) centraal. Doordat wij in het bezit zijn van de NEN-certificering, weten wij de richtlijnen op een juiste en duidelijke manier te vertalen naar de klant. Dat is voor de betrouwbaarheid van Twintos een fijn gegeven, net als de kennis die we met onze klanten kunnen delen. 

We zijn heel actief in de zorg en leveren graag een bijdrage aan goede informatiebeveiliging. Door in het bezit te zijn van de NEN-normering en de ISO-normering, heeft Twintos de bijzondere taak om aandachtspunten aan te kaarten en waar mogelijk direct op te lossen. Wij weten immers wat er nodig is voor een gedegen informatiebeveiligingsbeleid en kunnen onze klanten daardoor het beste adviseren. Daarmee vinden we nog beter aansluiting bij de vragen en uitdagingen van onze klanten binnen de zorg. 

Ben je benieuwd wat Twintos voor jou kan betekenen? Heb je vragen over jouw informatiebeveiliging met betrekking tot de databases? Of heb je behoefte aan beter inzicht in de toegang van het EPD? Neem dan contact met ons op en laat Twintos je helpen om deze uitdagingen op te lossen.

Stories

Kopregel van een story van Twintos

Wij beheren en beheersen databases | Wij automatiseren dataprocessen | Wij verhogen data performance | Alles als een service

Vacature Database engineer ORACLE

Vacature Database engineer ORACLE

Vacature Database engineer ORACLE

Neem contact met ons op

Ben je benieuwd wat Twintos voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op en laat Twintos je helpen om jouw uitdagingen op te lossen.

Elk technisch probleem is een puzzel die moet worden gelegd. De combinatie van een brandende passie en hoogwaardig vakmanschap zorgt altijd voor de juiste oplossing.